single.php
. . . verslaving Wat kan ik doen aan mijn gokprobleem?

 

Wat kan ik doen aan mijn gokprobleem?

Verander je speelgewoonten als je gokt om met problemen om te gaan. Leer jezelf aan om iets anders te doen op moeilijke momenten. Naar de bioscoop, een vriend bellen of lekker koken. De behoefte aan gokken zal steeds kleiner worden. Al lijkt dat in het begin niet zo.

Als ik ga gokken, word ik weer blij

Tijdens het gokken sta je even niet stil bij negatieve gevoelens. Somberheid en eenzaamheid lijken minder. De tijd lijkt sneller te gaan. Gokken geeft tijdelijk verlichting: je bent in een roes. Maar gokken is geen oplossing voor de lange termijn. Zodra de roes voorbij is, voel je je weer rot of depressief. En het gokken zelf brengt je weer in andere problemen. De problemen stapelen zich op. Je hebt het gevoel dat je er niet meer uitkomt.

Nare gevoelens wegdrukken met gokken is dus geen oplossing. Je kunt depressieve klachten wel laten behandelen. Dat kan met therapie en/of medicijnen. Met de juiste hulp kun je zo je gokproblemen ook weer onder controle krijgen. Zie voor meer informatie Waar vind ik hulp?

Ik wil even niet aan mijn angsten denken

Je bent meestal niet zomaar bang. Angst is een natuurlijke reactie op een enge situatie. Maar soms beheerst angst je leven. Je durft bijvoorbeeld niet meer naar een verjaardag. Of je bent bang om naar buiten te gaan. Je gaat gokken om je angst even te vergeten. Het spel neemt je helemaal in beslag. Je denkt nergens anders aan. Dat voelt tijdelijk wel lekker, maar het helpt niet. Want gokken lost de oorzaak van je angst niet op.

Wil je met je angst leren omgaan? Doe dat dan stap voor stap. Zoek steun in je omgeving. En zoek zo nodig professionele hulp. Angst kun je laten behandelen met therapie en/of medicijnen. Kijk ook bij Waar vind ik hulp?

Ik heb toch niet zoveel te doen

Verveel je je vaak? Dan voel je je misschien eenzaam of niet goed genoeg. Of je hebt weinig vrienden. Je gaat gokken om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Spanningen en vervelende gedachten schuif je zo opzij. Je raakt in een roes. Dat voelt even goed, maar gokken is geen oplossing voor je eenzaamheid. In tegendeel: door het gokken heb je nog minder tijd voor werk, hobby’s, vrienden en familie.

Wil je iets doen aan je eenzaamheid? Denk dan na over hoe jij je tijd wilt invullen. Pak oude hobby’s op en haal oude contacten aan. Iets nieuws doen, kan ook helpen. Zoals tuinieren, studeren of sporten.
Kijk ook eens bij Waar vind ik hulp?

Vergroot lettertype
Scroll naar top