single.php
. . . trends Beleggen met een app

 

Beleggen met de app is (on)gemakkelijk

Nieuwe beleggingsapps maken beleggen steeds eenvoudiger. Met een paar klikken kun je geld inzetten op een daling of stijging van een aandeel. Beleggen via apps wordt steeds populairder. Maar er komen ook steeds meer zorgen. Helpen de apps met beleggen? Of is dit eigenlijk gokken?

Apps en advertenties

Beleggen wordt door apps steeds eenvoudiger en toegankelijker. Wie zich online verdiept in beleggen krijgt steeds meer advertenties rondom beleggen. Veel advertenties beloven winst en meer financiële vrijheid. Dat klinkt verleidelijk, maar wat zijn de risico’s? En is beleggen met je mobiele telefoon een goede strategie?

Een groot verschil tussen beleggen via je computer of met een app op je telefoon is het gemak. Om achter een computer te zitten moet je even tijd vrij maken. Het is formeler en minder ontspannen Je doet het minder snel tussendoor en spreekt daardoor het meer rationele deel van je hersenen aan. Je mobiele telefoon kan je overal gebruiken, bijvoorbeeld terwijl je op de bank ligt. De apps zijn er ook op ingericht om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zeker de apps waarmee je kunt speculeren lijken soms net een spel. Op je mobiele telefoon 1000 euro verplaatsen geeft een heel andere beleving dan wanneer je dit op tafel legt en gaat tellen. Dit is gevaarlijk, want je kunt veel  geld verliezen terwijl je op de bank ligt met je telefoon.

Pas op

Elk bedrijf dat geld wil verdienen ontwikkelt apps. Door apps aan te bieden kun je klanten aan je bieden. Je eigen bank speelt hierop in, maar ook bedrijven als Robin Hood, die een bepaald verdienmodel hebben. Bekende banken leveren producten af voor de klanten die ze al hebben. Hun verdienmodel gaat niet over de korte termijn. Apps die aan speculeren willen verdienen doen dat door kosten voor jouw gebruik te rekenen Ook zijn er apps die handelen in financiële producten die niet altijd legaal zijn. Weet dat de apps zijn ontwikkeld om geld voor het bedrijf te verdien. Zij doen dat ten koste van jou en jouw winst of verlies.

Rustig aan

Apps zijn niet altijd een vooruitgang in ons leven. Je kunt veel dingen sneller, gemakkelijker en meer doen. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je dit wilt met geldzaken. En of de spanning en stress die je kunt ervaren je leven leuker maken. Mocht je toch voor het inzetten van geld op de korte termijn gaan maak dan duidelijk afspraken met jezelf.

Apps zijn niet altijd een vooruitgang in ons leven. Je kunt veel dingen sneller, gemakkelijker en meer doen. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je dit wilt met geldzaken. En of de spanning en stress die je kunt ervaren je leven leuker maken. Mocht je toch voor het inzetten van geld op de korte termijn gaan maak dan duidelijk afspraken met jezelf. Vijf tips:

  • Spreek met jezelf af wanneer je op je apps mag kijken
  • Heb je stress, ben je boos of emotioneel wees dan voorzichtig met het maken van keuzes
  • Gebruik geen alcohol of drugs. Dit kan een negatieve invloed hebben op je keuzes
  • Stel grenzen aan hoeveel je belegt. Beleg alleen met geld dat je kunt missen
  • Probeer nooit verloren geld terug te verdienen

Vergroot lettertype
Scroll naar top