single.php
. . . risicos Ik heb veel geld verloren, wat nu?

 

Ik heb veel geld verloren, wat nu?

Als je veel geld hebt verloren is het belangrijk dat je ervoor gaat zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. Dit doe je door te stoppen met gokken, je verlies te accepteren, iemand in vertrouwen te nemen en door hulp te vragen.

Stop met gokken

De eerste stap is heel belangrijk: stop met gokken. Blokkeer websites, verwijder apps, vraag een entreeverbod aan bij casino’s en bij CRUKS en laat je account op online websites blokkeren. Dit is een belangrijke eerste stap.

Accepteer je verlies

Het kan zijn dat je je schuldig voelt en je schaamt voor je situatie. Probeer deze gevoelens ruimte te geven door te accepteren dat je veel geld hebt verloren. Realiseer jezelf dat je met gokken helaas vaker verliest dan dat je wint en dat iedereen deze situatie kan overkomen. Ook is het goed om jezelf ervan bewust te zijn dat er hulp voor je is. Je hoeft niet alles alleen op te lossen.

Neem iemand in vertrouwen

Neem iemand in vertrouwen. Vertel diegene dat je veel geld hebt verloren en dat je hulp wil om dit op te lossen. Een partner, een vriend of vriendin, broer of zus of je ouders kunnen je steunen in deze situatie.

Ga naar je huisarts

Samen met iemand die je vertrouwt kan je contact opnemen met je huisarts. Je huisarts geeft advies en kan je aanmelden voor hulp. Denk hierbij aan verslavingszorg en schuldhulpverleners. Een verslavingszorginstelling kan je helpen om weer controle te krijgen over je gedrag. Een schuldhulpverlener kan je helpen om een plan te maken om financieel weer gezond te worden.

Maak een afspraak

Via je huisarts kan je een afspraak maken bij een verslavingszorginstelling. Je kan ook een afspraak maken als je niet het idee hebt dat je verslaafd bent aan gokken, maar wel een grote geldprijs hebt verloren. Mogelijk is dit een signaal dat je het gokken niet onder controle hebt. Als je in behandeling gaat kost dit je eigen risico. Hier lees je wat het eigen risico is. De verslavingszorginstelling maakt samen met jou een plan voor een behandeling die op dat moment het beste bij jou en jouw situatie past.

Vertrouw je behandelaar

Misschien schaam je je, omdat je veel geld hebt verloren. Of dat je vaker gokt dan je eigenlijk zou willen. Of vind je het om een andere reden moeilijk om open en eerlijk te zijn over het gokken. Bijvoorbeeld hoe vaak je gokt, het bedrag dat je hebt verloren en mogelijk schulden die je hebt gemaakt. Het is niet gek als je dat moeilijk vindt. Toch is het belangrijk om te begrijpen dat hulpverleners je alleen goed kunnen helpen als je open bent over je verlies en je financiële situatie. Een behandelaar heeft beroepsgeheim. Wees open en vertrouw je behandelaar.

Vergroot lettertype
Scroll naar top