single.php
. . . voor-mij Geldbeheer & speelplan

 

Geldbeheer & speelplan

Hoe goed het ook gaat, soms heb je pech. Met een goed plan voorkom je dat je snel blut raakt. Ook al verlies je soms meerdere potjes achter elkaar. Je gaat zorgvuldig om met je credits. En je komt minder snel in potjes terecht die je niet kunt winnen. Met een goed plan heb je bovendien voordeel op spelers zonder plan. Het geld waarmee je speelt noemen we je ‘bankroll’. Met bankrollmanagement kun je je bankroll managen. Hoe ga je om met winst en verlies? Hoe spreid je je inzet? Tegen wie speel je zonder al te veel risico voor jezelf? Het is verstandig om hier van te voren goed over na te denken en dit soort keuzes op te schrijven in een bankrollmanagementplan.

Bankrollmanagement

Het gaat bij bankrollmanagement om een goede balans tussen winst en verlies. Je wilt zo min mogelijk verliezen. Je stijl van bankrollmanagement hangt af van het spel dat je speelt. En van het soort speler dat je bent. Zo kun je agressief of conservatief spelen. En je kunt werken met verschillende soorten schema’s of combinaties daarvan. Een bekend onderdeel van bankrollmanagement is het spreiden van je inzet.
Je inzet spreiden betekent het stapsgewijs inzetten van een bedrag dat bij je bankroll past. Stel dat jouw totale bankroll € 200 is. Je spreekt met jezelf af dat je elke beurt 10 procent van je bankroll mag inzetten. Dan kun je twinting spellen spelen voordat je bankroll van € 200 op is. Een voorbeeld:

Er zijn verschillende soorten bankrollmanagement-plannen. Dit is een voorbeeld hoe je je inzet kunt spreiden. Je wilt per beurt maximaal 10% van je bankroll inzetten. Gaat het niet zo goed? Dan breng je inzet steeds iets omlaag. Zo beperk je je verliezen.

Er is niet één bankrollmanagementplan dat voor iedereen werkt. Je hebt je eigen budget, je eigen doelen en je eigen manier van spelen. Op basis daarvan stel je je eigen plan op.

Speelplan opstellen

Als je een spelplan gaat opstellen, stel jezelf dan de volgende vragen:

• Wat wil ik bereiken met spelen?
• Hoeveel geld heb ik maximaal te besteden (hoe groot is mijn bankroll?)?
• Wat is mijn speelstijl?
• Hoe ga ik om met winst of verlies?
• Hoeveel geld en tijd wil ik maximaal besteden?
• Welk spel speel ik?

Extra tips voor bankrollmanagement:
• Bereken je bankroll op basis van het geld dat je per maand kunt missen. Houd hierbij rekening met kosten voor huis, studie en boodschappen. En speel niet met geld dat je niet hebt.
• Zorg dat je altijd een buffer hebt. Dan kun je verliezen opvangen.
• Houd je winst apart. Wees niet bang om je te laten uitbetalen.
• Zet per spel nooit meer dan 5 of 10 procent van je bankroll in. Dan raakt het je niet echt als je verliest.
• Houd een ‘verliesgrens’ aan van 10 procent van je bankroll per dag. Heb je op één dag al 10 procent van je bankroll verloren? Stop er dan mee en ga iets anders doen. Volgende keer beter. Verhoog nooit je inzet als je aan het verliezen bent. Je kunt eerdere verliezen zo niet compenseren.

Vergroot lettertype
Scroll naar top