Meer lezen?

 • Zelfjeschuldenregelen.nl
  Hier kun je lezen hoe je een betalingsregeling kunt afspreken. Ook vind je er voorbeeldbrieven om naar schuldeisers te sturen. Je kunt berekeningen maken en een aflosplan voor jezelf opstellen.
 • NIBUD
  Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. De website biedt informatie, testen en producten, en natuurlijk tips en adviezen om je schulden te regelen.
 • Schulden.nl
  Selecteer op de website je provincie en daarna je gemeente. Dan verschijnen de gegevens van de schuldhulporganisatie waar je terecht kunt. Het kan voorkomen dat de gegevens van de gemeente, waarin je woonachtig bent niet aanwezig zijn. In dat geval kun je het gemeentehuis gaan om daar verder naar de mogelijkheden te informeren. Ondernemers met schulden kunnen het best contact opnemen met de afdeling Zelfstandigen van de gemeente. Is die er niet, vraag dan bij de afdeling Sociale Zaken waar je wel terecht kunt.
 • De Wsnp
  Deze website biedt informatie over de Wsnp, de Wet schuldsanering natuurlijke personen.
 • Sociale Banken Nederland
  SBN is een samenwerkingsverband tussen kredietbanken. SBN kan je van dienst zijn met een advies (of een second opinion als je twijfelt) over de hoogte van een verantwoorde maandelijkse aflossing en looptijd, informatie voor de valkuilen van kredieten, maar je kunt ook bij de deelnemende gemeentelijke kredietbanken terecht voor een sociaal krediet.
 • Rechtwijzer 
  Door in de Rechtwijzer schulden een aantal vragen in te vullen krijg je meer grip op je schuldsituatie. Het kost ongeveer 20 minuten. Je krijgt een advies of actieplan.