Preventietrainingen voor aanbieders

Medewerkers van casinos en speelhallen kunnen via trainingen leren om onmatig speelgedrag herkennen en daarmee gokverslaving voorkomen.

GGZ Nederland en VAN Kansspelen hebben de kwaliteitseisen voor trainingen voor personeel van speelhallen geactualiseerd in december 2017.

Dit soort trainingen worden zowel door publieke instellingen voor verslavingszorg als door commerciële organisaties gegeven.

De volgende aanbieders van preventietrainingen zijn bekend in Nederland:

 • Assissa (020 689 59 89)
  Assissa Consultancy Europe is al jarenlang een begrip als het gaat om het verzorgen van trainingen voor de kansspelindustrie. Het draait hierbij om kernbegrippen als kansspelproblematiek en basisgespreksvaardigheden maar ook klantgerichthandelen en conflicthantering en de vervolgtraining kansspelproblematiek. Ook verzorgen wij trainingen omgaan met agressie, overvalpreventie en diversiteitsmanagement.
 • Brijder Verslavingszorg (088 358 2020 2000)
  Brijder is een instelling voor verslavingszorg. Brijder is er voor iedereen met een verslavingsprobleem. Heeft u een lichte of een ernstige verslaving? Onze behandeling stemmen we af op wat u wilt en kunt. En natuurlijk op uw omgeving. U staat er niet alleen voor. Brijder is dé specialist. Brijder Verslavingszorg is onderdeel van Parnassia Groep.
 • Croan Consult (040 3685068), in samenwerking met GGZ Momentum en Centrum voor Verantwoord Spelen
  Croan Consult is een bureau gericht op groei en ontwikkeling van professionals, organisaties en bedrijven.Onze dienstverlening omvat training, coaching en projectbegeleiding. Onze diensten komen tot stand in samenspel met de opdrachtgever. Een aanbod gericht op de praktijk, uitgevoerd door ervaren en inspirerende trainers, coaches en projectbegeleiders uit de praktijk. Croan Consult maakt het rendement van haar diensten inzichtelijk voor de opdrachtgevers.
 • Kentra Verslavingszorg (073 689 90 90)
  Samenwerking tussen Novadic Kentron en Mondriaan, beide instellingen voor verslavingszorg. Onder Kentra vindt u Kentra Preventie, Kentra Basis (BasisGGZ, voorheen RoderConsult), Kentra24 (jeugd) en Kentra Business (training en ondersteuning van bedrijven). Kentra is tevens onderdeel van Novadic-Kentron, dus kunnen we bij zeer complexe problemen snel doorverwijzen naar de specialistische verslavingszorg.