single.php
. . . professionals Risicospeler

 

Risicospeler

Een score van 1 of 2 punten op de NODS screener geeft aan dat er (mild) risicovol gokgedrag plaatsvindt. Het gokken is niet altijd meer onder controle. Er is een verhoogde kans op het ontwikkelen van problematisch gokgedrag (risicospeler) en het ontstaan van problemen. Het is belangrijk om op het gokgedrag te letten.

  • Adviseer de speler een overzicht te maken van zijn of haar financiën.
  • Wijs de speler op het publieksgedeelte van deze website, waar meer te lezen is over de ‘Risico’s van gokken’ en over ‘Minderen of stoppen’. Daar worden handige maatregelen genoemd die iemand zelf kan nemen om de risico’s te beperken.
  • Wil hij/zij eens met iemand praten over het gokken? Wijs hem of haar dan op de verschillende mogelijkheden voor telefonische hulp, online hulp of een persoonlijk adviesgesprek. Een online zelfhulpprogramma kan helpen om de controle over het gokken weer terug te krijgen.
  • Verwijs iemand bij lichamelijke of psychische klachten door naar de huisarts.
  • U kunt met de speler alternatieven bespreken voor het gokken. Raad bij problemen of een moeilijke situatie aan iets anders te gaan doen dan gokken: joggen, naar de bioscoop gaan, een bekende opbellen, of boodschappen doen en lekker gaan koken. In het begin zal de behoefte om te gaan gokken groot zijn maar naarmate iemand het langer volhoudt wordt die behoefte op den duur steeds kleiner. Bespreek dat negatieve gevoelens ook bij het leven horen. Een rotdag, slecht nieuws, weinig energie, je alleen voelen: dat heeft iedereen weleens. Houd vol om niet te gaan gokken. DE speler zal merken dat hij/zij anders naar problemen gaat leren kijken en gaat ook weer positieve ervaringen opzoeken.
Vergroot lettertype
Scroll naar top