single.php
. . . professionals Pathologisch gokker

 

Pathologisch gokker

Bij een score van 5 of meer op de NODS vragenlijst voldoet iemand aan het criterium voor pathologisch gokker volgens de DSM-IV criteria (pathologisch gokker). Het gokken is allang niet meer onder controle. De kans dat er als gevolg van het gokken grote (financiële) problemen zijn, is zeer groot. Het is van belang dat de speler het gokgedrag gaat veranderen.

  • Wijs de speler op het publieksgedeelte van deze website op ‘Wat zijn de risico’s?’ en de informatie over professionele behandelingen. Vaak is het lastig om deze stap naar een behandeling te zetten. Help de speler om deze stap te nemen door hem/haar goed voor te bereiden en te informeren.
  • Kijk bij ‘Waar vind ik hulp’ voor meer informatie over verschillende hulpmogelijkheden. Pathologisch gokkers hebben een professionele behandeling nodig. Eventueel aangevuld met een zelfhulpgroep en/of schuldhulpverlening. Het zoeken van een professionele behandeling wordt in sommige gevallen ook als voorwaarde gesteld voor het ontvangen van schuldhulp. Probeer de speler te motiveren voor deze intensieve vormen van hulp.
  • Verwijs iemand bij lichamelijke of psychische klachten door naar een verslavingsarts.
Vergroot lettertype
Scroll naar top