single.php
. . . professionals Naasten van spelers

 

Naasten van spelers

Maakt iemand zich zorgen om het gokgedrag van een persoon in zijn/haar omgeving; een kind, partner, familielid of vriend(in)? Dan is er ook voor diegene speciale hulp.

  • Op het publieksgedeelte van deze website is veel informatie te vinden voor naasten van gokkers. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een naaste die gokt en handige gesprekstips.
  • Adviseer diegene om te blijven praten en bij de gokker aan te geven dat hij of zij zich zorgen maakt. Probeer de gokker te laten inzien dat hij een probleem heeft. Dat is het allerbelangrijkst. Mensen in de naaste omgeving van een gokker kunnen voor hem/haar de lasten verzwaren waardoor hij of zij hulp opzoekt. Adviseer de naaste bijvoorbeeld de gokker geen geld meer te geven of lenen om mee te gokken of om schulden mee te betalen. Raad de naaste van de gokker altijd aan grenzen te trekken en steun te zoeken voor zichzelf.
  • Soms raken de geldproblemen ook de partner en het gezin. Wijs de naaste op de mogelijkheid om zelf contact op te nemen met de gemeente voor schuldhulpverlening. Ook de omgeving kan een gokker namelijk aanmelden voor schuldhulp.
  • Daarnaast zijn er telefonische hulplijnen, informatieavonden en zelfhulpgroepen voor naasten. Adressen kunt u hier vinden.
Vergroot lettertype
Scroll naar top