single.php
. . . professionals Op gokverslaving testen

 

Op gokverslaving testen

Problematische spelers lijken pas op zoek te gaan naar hulp wanneer ze door anderen in hun omgeving gestuurd worden of wanneer de problemen al zo ver gevorderd zijn dat er veel lichamelijke, psychische of financiële klachten zijn.

Juist met goede signalering kan risicovolgedrag gokgedrag in een vroeg stadium worden opgemerkt en ook aangepakt, zodat spelers zo snel mogelijk advies en de juiste begeleiding of zorg kunnen krijgen. Zo kunnen grotere problemen worden voorkomen.

Bij vermoedens van risicovol gokgedrag is het daarom raadzaam om deze door middel van een screener te toetsen. Dit kan zowel u als uw cliënt meer inzicht geven in de aard en ernst van het gokgedrag.

U kunt onder dit bericht een korte en een lange versie van de screener vinden.

adviesgesprek

Screener kort

Screener kort De NODS-CLIP1 is een snelle screener voor gokproblematiek bij volwassenen. De handzame screener bestaat uit drie items. Deze vragen zijn telefonisch of mondeling af te nemen. Als er op 1 van de vragen “ja” wordt geantwoord wordt verdere screening geadviseerd. 1. Volberg, R. A., Munck, I. M., & Petry, N. M. (2011). A quick …

Screener kort Lees verder ❯

adviesgesprek

Screener lang

Screener lang De NORC DSM-IV screener Problems1 is een screeninsinstrument voor gokproblematiek bij volwassenen. De handzame screener bestaat uit 15 items. Deze vragen zijn telefonisch of mondeling af te nemen. De screener is zo opgezet om eerst te vragen naar ‘ooit/lifetime’ en daarna naar het afgelopen jaar. De NORC DSM-IV screener voor probleemgokken is ontwikkeld voor gebruik …

Screener lang Lees verder ❯

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top