single.php
. . . hulp Hulp en steun voor naasten

 

Hulp en steun voor naasten

Maak je je zorgen over het gokgedrag van iemand van wie je houdt? Je kind, partner, familielid of vriend(in)? Dan is er ook voor jou speciale hulp. Want het is heel lastig om iemand te zien worstelen met gokproblemen. Je kunt een hulplijn bellen of een informatieavond voor naasten bezoeken. Raken de geldproblemen ook jou en je gezin? Dan kun je contact opnemen met instellingen voor schuldhulpverlening.

Landelijke instellingen voor verslavingszorg organiseren in veel regio’s zelfhulpgroepen of bieden een gesprek met een hulpverlener aan.

Op de website van Help! Mijn dierbare is verslaafd vind je per provincie de mogelijkheden voor het krijgen van hulp. Bijvoorbeeld telefonisch advies, informatiemiddagen, zelfhulpgroepen en workshops. Of een gesprek met ervaringsdeskundigen: andere mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt als jij. Zij kunnen vaak goed helpen om na te denken over jouw relatie met deze persoon en je eigen wensen en behoeften. Het kan steun geven en leerzaam zijn om te horen hoe anderen omgaan met de verslaving van iemand in hun omgeving.

Stichting Anoniem Gokkers Omgeving Gokkers (AGOG) is een landelijke zelfhulporganisatie met veel plaatselijke afdelingen in ruim 20 regio’s. De AGOG organiseert anonieme zelfhulpbijeenkomsten voor mensen die zelf gokproblemen hebben, maar ook voor de omgeving (partner, ouder, broer of zus, familie of vriend) van gokkers.

De zelfhulpgroepen van Intact staan open voor door verslaving getroffen mensen en hun naasten. Intact staat open voor iedereen, ongeacht afkomst, huidskleur, geloof, sekse of culturele achtergrond. Respect voor de ander in woord en gedrag is het centrale uitgangspunt voor al het werk binnen Intact en dat geldt zeker voor het groepswerk.

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen ondersteunt familie en naasten van mensen met psychiatrische of verslavingsproblemen binnen de GGZ.

Mezzo is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. Ze bieden hen steun, advies, informatie en een stem naar de politiek.

Vergroot lettertype
Scroll naar top