single.php
. . . hulp Professionele hulp

 

Professionele hulp

Huisarts

Heb je moeite om te stoppen met gokken? Dan kun je de huisarts om hulp vragen. Je huisarts heeft beroepsgeheim. Wat jij vertelt, mag hij of zij niet verder vertellen. Je familie of bijvoorbeeld je werkgever krijgt dus niets te weten. Zo nodig verwijst de huisarts je door naar een instelling voor verslavingszorg.

Instellingen voor verslavingszorg (regulier)

Een instelling voor verslavingszorg geeft hulp en advies aan mensen die problemen hebben met het gebruik van drugs, alcohol, medicijnen en gokken. Meestal is een verwijzing van de huisarts nodig. Na aanmelding krijg je een afspraak voor een intakegesprek. Hierin bekijk je met een hulpverlener welke hulp het beste bij je past. Vaak zijn daarvoor nog meer gesprekken nodig. Na deze intakefase wordt een plan opgesteld en begint de behandeling.
Meer informatie over verschillende behandelingen kun je hier vinden. Er kan een wachttijd zijn voor behandeling. Deze varieert per instelling.

Andere organisaties (particulier, antroposofisch, evangelisch)

Er bestaan ook hulpverlenende organisaties buiten de reguliere instellingen voor verslavingszorg. Dit zijn bijvoorbeeld commerciële/particuliere organisaties. Voordeel van hulp zoeken bij een particuliere organisatie is dat er vaak geen wachtlijsten zijn en dat opname direct mogelijk is.
Nadelig zijn de vaak hoge kosten. Mocht je geïnteresseerd zijn in de zorg van een particuliere organisatie, dan kun je het beste even informeren bij je verzekeraar of deze wordt vergoed.

Adressen van organisaties

In het zoekbalkje kun je je woonplaats of postcode invullen. Wanneer je op “zoek” klikt, krijg je alle organisaties bij jou in de buurt te zien.

Lievegoed GGZ Bilthoven, de Biltse Born

Professor Bronkhorstlaan 24,3723 MB,Bilthoven, Utrecht, Nederland
Antroposofische verslavingszorg jongvolwassen
088-3571510
listings
Vergroot lettertype
Scroll naar top