single.php
. . . feiten Illegaal online gokken: trends

 

Illegaal online gokken: trends

In de online wereld gaan de ontwikkelingen erg snel. Er worden aan de lopende band nieuwe games, apps en technieken ontwikkeld. De mogelijkheden worden steeds groter en gaan steeds sneller. Ook op het gebied van virtueel geld en manieren om te gokken zijn er nieuwe ontwikkelingen. Hieronder laten we er twee zien die wat meer bekend zijn; dippen en skin betting. Lees hier hoe het werkt en waarom het illegaal is.

Dippen

Dippen is een illegale vorm van loterij. Er is geen toezicht, je weet niet of het spel eerlijk verloopt en of je uiteindelijk krijgt wat je kunt winnen. Ook ben je strafbaar als je hier aan deelneemt. Wees je hiervan bewust als je meedoet aan een dipping.

Dippen komt in verschillende vormen voor. Meestal gaat het als volgt. De organisator van de ‘dip’ plaatst een bericht in een besloten groep op Facebook (of een ander sociaal medium zoals Instagram). Hij zegt wat het te winnen product (of de ‘prijs’) is en biedt lootjes aan. De organisator verstuurt in de meeste gevallen betaalverzoeken aan de deelnemers, bijvoorbeeld een Tikkie. Als het bedrag dat de organisator voor het product wil ontvangen is behaald, vindt de trekking plaats. De prijzen zijn soms nieuw, soms gaat het om tweedehandsspullen.

Skin betting

Skin betting is het gokken met virtuele goederen die gekocht of gewonnen zijn in online multi player games. Deze goederen zijn om te zetten in virtueel geld waarmee vervolgens kan worden gewed in de echte wereld.

Tegenwoordig bieden de meeste games voorwerpen, personages, kledingstukken, wapens en andere voorwerpen aan die je in het spel kan winnen. Je kunt ze ook kopen. Dit heet een micro transactie.  Spelers kunnen hun met deze voorwerpen, ook wel skins, hun uiterlijk veranderen in het spel of sterkere wapens krijgen om zo het spel leuker of makkelijker te maken.

Met het mooier en beter worden van de skins nam ook de vraag naar de meer bijzondere soorten toe. Mensen wilden die graag hebben. Omdat het verkopen van skins in games illegaal is ontstonden er websites buiten de spellen om. Hier kon je skins kopen en verkopen met Paypal en Bitcoins. Ook werden er programma’s ontwikkeld om je skins in te zetten als digitaal geld voor andere aankopen. Op deze manier werden de skins virtueel geld waard. Als virtueel geld zijn de skins het meest populair om in te zetten voor gokken.

Esports

Bij esports nemen spelers het tegen elkaar op in online spelen. Deze wedstrijden kun je vervolgens ook online bekijken. Er zijn websites die opkomende wedstrijden promoten en kijkers aanbieden om met skins te wedden op de uitkomst van de wedstrijd. De ene skin is meer zeldzaam dan de andere en daarmee meer virtueel geld waard. Je kunt je skins laten uitbetalen op je creditcard of Paypal rekening, waarmee je er dus echt geld voor terug krijgt. Dit maakt dat skin betting illegaal is.


Vergroot lettertype
Scroll naar top